Luk
Femistisk plakat
Debat af Søster til Søster 7 apr. 2025

Feministiske plakater

Kvindekampen som kunst

I vores webshop finder du plakater, der støtter et formål. Du kan pynte dit hjem med stærke budskaber om ligestilling. For eksempel kan du få fingrene i en “We can do it” plakat, som er en klassisk kvindekamps plakat som viser årtiers kamp – og et forsat mod til at kæmpe den. Den symboliserer styrke, mod og fællesskab.

Kvindekampens historie

Kvindernes kamp for ligestilling og rettigheder har dybe rødder i historien, strækkende sig over århundreder. Historien om kvindekampen er præget af modstand mod social og juridisk ulighed, kulturelle normer og politiske barrierer, som har formet og ændret sig gennem tiden.

I det 19. århundrede begyndte kvindekampen at tage form som en international bevægelse, i kampen for stemmeret. Denne periode var præget af store demonstrationer, civil ulydighed og en vedholdende indsats for at ændre lovgivningen.

I det 20. århundrede fokuserede kvindekampen på bredere spørgsmål om ligestilling på arbejdsmarkedet, adgang til uddannelse og reproduktive rettigheder. Bølger af feminisme opstod, hver med forskellige prioriteter og tilgange, herunder anden bølge feminismes fokus på karriere og juridiske rettigheder, og tredje bølges fokus på kulturelle og sociale spørgsmål.

I dag er kvindekampen global og omfatter en bred vifte af spørgsmål, herunder vold mod kvinder, økonomisk retfærdighed, LGBTQ+ rettigheder og miljøspørgsmål. Kvinder over hele verden fortsætter med at organisere sig, protestere og arbejde for en mere retfærdig og lige verden.

Kvindernes historie i kampen for ligestilling og rettigheder er en historie om mod, vedholdenhed og en uophørlig tro på, at ændring er mulig. Det er en historie, der stadig udvikler sig og fortsætter med at inspirere nye generationer til at kæmpe for en bedre fremtid.

Søster til Søster

Søster til Søster er en faktabaseret og datadrevet side, hvor vi formidler forskning, teori og nyheder om køn og ligestilling. Vi tror på, at viden skaber forandring, og at forståelse skaber handling. Derfor er vores oplysningsprojekt til gavn for hele samfundet og har til formål at fremme ligestilling mellem kønnene.